Kolatårta med hallon


Botten:
150g Annas pepparkakor
75 gram smör

Kolakräm:
1 burk sötad kondenserad mjölk
1 dl brun farin
100 gram smör

Fyllning:
Frysta hallon


Kör pepparkakor och smör i en matberedare tills det blir en massa.Tryck ut i en form med löstagbar kant. Tryck ut massan lite upp mot sidorna också. Ställ i kylskåp för att stelna. Häll upp den kondenserade mjölken i kastrullen. Tillsätt farinsockret och smöret. Låt koka i cirka 10 minuter på svag värme tills det tjocknar och blir såsig. Rör om så att krämen inte bränner fast i botten. Häll krämen över pepparkaksbotten och lägg på de frysta hallonen.  Ställ in i kylskåp för att stelna.

Servera med vispad grädde.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0