Fisksoppa med Ouzo



1 st
1 st
1 st
3 msk ouzo
3dl vispgrädde
1dl mjölk
150 gram lax
170 gram räkor i lag
170 gram
3 msk finklippt gräslök
salt
peppar


Tillagning
Skala och hacka löken och vitlöken. Tärna fänkålen grovt.  Hetta upp 2 msk smör i en stor kastrull. Svetta löken, vitlöken och fänkålen några minuter på låg värme. Dra upp värmen och häll i spriten, grädden och mjölken.  Skär laxen i kuber och koka i 5-10 minuter. Salta och peppra. Häll av spadet från kräftstjärtarna och räkorna . Lägg i kräftstjärtarna och räkorna. Servera med klippt gräslök

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0