Paprika- och köttfärsgratäng

Ingredienser
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk olja
- 500 g köttfärs
- 1 förpackning Heinz Tomato Frito
- 2 msk grillkrydda
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 1 grön paprika
- 2 dl riven ost
Gör så här
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan i en stekpanna. Tillsätt färsen och låt fräsa med tills den börjar få färg och blivit smulig. Häll över Tomato Friton och smaka av med kryddorna låt puttra ca 10 min utan lock. Häll köttfärsröran i en ugnssäker form.
Skölj, kärna ur och skär paprikorna i breda strimlor. Lägg paprikastrimlorna ovanpå röran i ränder. Strö över osten.
Gratinera mitt i ugnen i 225°C, ca 15 min.
Servera gratängen med ris eller vitt bröd och en grön sallad.
Kommentarer
Trackback