Varm chokladbakelse med glass

Vaniljglass
4 personer
0,5 st vaniljstång
2 dl mjölk
1,5 dl vispgrädde
2 st äggulor
1 dl råsocker
Snitta upp och skrapa ur vaniljstången.
Koka upp mjölk, grädde och vaniljstång med frön i en kastrull.
Vispa äggulor och råsocker fluffigt.
Häll den varma gräddmjölken över gulorna i en jämn stråle och vispa under tiden.
Värm upp blandningen under kraftig vispning till 85°C i vattenbad.
Ta bort från värmen och kyl snabbt (smeten får inte börja koka).
Kör i din glassmaskin.
Frys i några timmar.
Varm chokladbakelse
4 personer
125 g smör
1,5 dl socker
1 dl mjöl
3 msk kakao
1 nypa salt
2 ägg
Sätt ugnen på 200 grader
Smält smöret och rör ned de torra ingredienserna samt äggen.
Rör smeten slät och häll upp i smorda portionsformar.
Baka chokladbakelserna i mitten av av ugnen i cirka 10-12 minuter.
De skall vara kladdiga inuti.
Servera med glassen och citronmelissen
0,5 st vaniljstång
2 dl mjölk
1,5 dl vispgrädde
2 st äggulor
1 dl råsocker
Snitta upp och skrapa ur vaniljstången.
Koka upp mjölk, grädde och vaniljstång med frön i en kastrull.
Vispa äggulor och råsocker fluffigt.
Häll den varma gräddmjölken över gulorna i en jämn stråle och vispa under tiden.
Värm upp blandningen under kraftig vispning till 85°C i vattenbad.
Ta bort från värmen och kyl snabbt (smeten får inte börja koka).
Kör i din glassmaskin.
Frys i några timmar.
Varm chokladbakelse
4 personer
125 g smör
1,5 dl socker
1 dl mjöl
3 msk kakao
1 nypa salt
2 ägg
Sätt ugnen på 200 grader
Smält smöret och rör ned de torra ingredienserna samt äggen.
Rör smeten slät och häll upp i smorda portionsformar.
Baka chokladbakelserna i mitten av av ugnen i cirka 10-12 minuter.
De skall vara kladdiga inuti.
Servera med glassen och citronmelissen
Kommentarer
Trackback