Chokladtiramisu



4 portioner
 
3 st Ägg, gulor och vitor för sig
55 g Socker
250 g Mascarponeost
2,5 msk Amarettolikör
4 msk Espresso, varmt
10 st Savoiardikex, avlånga
100 g Choklad med mandel (mjölkchoklad)
2 msk Kakao

1. Vispa äggulor och socker ljust och poröst. Tillsätt mascarponen och arbeta in den. Vispa äggvitorna till ett mycket fast skum och vänd ner det i mascarponeblandningen.

2. Blanda likör och kaffe. Låt kexen dra en kort stund i kaffet och lägg dem sedan på botten av en serveringsform eller i fyra portionsskålar.

3. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över hett vattenbad. Täck kexen med mascarponekrämen och bred på ett tunt lager smält choklad. Upprepa med en likadan omgång till.

4. Täck formen eller skålarna med plastfolie och låt tiramisun stå i kylskåp i 5 timmar.

5. Sikta över kakaopulver strax före serveringen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0