Äppelsorbet

Ingredienser
4 st äpplen (granny smith)
6 dl vatten
3 dl strösocker
4 krm citronsyra
1 krm kanel
0.5 st citron, saft
0.5 st vaniljstång
2 msk glykos
Gör så här
1. Skär äpplena i små bitar samtidigt som du kokar upp vatten, socker, citronsyra och vaniljstången. Lägg äpplena och koka dem under lock i ca 10 minuter. Låt dem kallna i lagen.
2. Sila bort äppelbitarna genom en finmaskig sil och låt dem rinna av ordentligt. Skrapa ur de svarta kornen ur vaniljstången och rör ner dem samt glykos i lagen. Kör i glassmaskinen till den får konsistensen av en sorbet. Därefter ska glassen in i frysen i minst 4 timmar i en tätslutande låda.
3. Spara äppelmoset som blir över när du silat äpplena och servera det till glassen, pudra över lite kanel och njut!
Kommentarer
Trackback