Äppelsorbet

Ingredienser
4 st äpplen (granny smith)
6 dl vatten
3 dl strösocker 
4 krm citronsyra 
1 krm kanel 
0.5 st citron, saft 
0.5 st vaniljstång 
2 msk glykos
 
Gör så här
1. Skär äpplena i små bitar samtidigt som du kokar upp vatten, socker, citronsyra och vaniljstången. Lägg äpplena och koka dem under lock i ca 10 minuter. Låt dem kallna i lagen.
2. Sila bort äppelbitarna genom en finmaskig sil och låt dem rinna av ordentligt. Skrapa ur de svarta kornen ur vaniljstången och rör ner dem samt glykos i lagen. Kör i glassmaskinen till den får konsistensen av en sorbet. Därefter ska glassen in i frysen i minst 4 timmar i en tätslutande låda.
3. Spara äppelmoset som blir över när du silat äpplena och servera det till glassen, pudra över lite kanel och njut!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0