Kycklingpasta



1st grillad kyckling
250g Färsk tagliatelle
2dl Ruccola sallad
Riven parmensan
Olivolja
Salt
Pepper

Bena ur och dela kycklingen. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Blanda pasta och kyckling. Smaka av med olivolja, salt och peppar. Toppa med riven parmensan vid servering.

Indiska köttbullar med raita




Indiska köttbullar
500g Nötfärs
1 Röd lök
1 Vitlöksklyfta
Paprika pulver
Garam Masala
Curry
Ingefära
Koriander
Spiskummin
Svart peppar
Salt

Finhacka löken. Blanda alla ingredienser i en bunke. Krydda efter egen smak. Rulla till köttbullar och stek i smör.

Raita
3dl Turkisk youghurt
½ Kruka Färsk koriander
½ st Gurka
1 st Morot
1 st Vitlöksklyfta
Salt
Peppar
Olivolja

Riv morot och gurka. Hacka koriandern. Blanda youghurt, koriander, morot och gurka. Pressa i vitlöken. Smaka av med salt, peppar och olivolja.


Servera tillsammans med ris. 

 


Kladdkaksmuffins

2 st ägg
2 2 dl strösocker
1 1 tsk vaniljsocker
50 50 g smör
0.5 0.5 dl matolja
1 1 dl ljus sirap
2 2 dl vetemjöl
1 1 dl kakao
1 1 tsk bakpulver
1 1 st nypa salt
100 100 g mörk choklad (jag brukar använda Marabou)
Vispgrädde och färska bär till garnering

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll  i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.

Garnera med en klick lättvispad grädde och färska bär.


Mango chicken balti

4 portioner

500 g kycklingfilé
1 ½ tsk salt
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 tsk malen ingefära
2 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
1–2 tsk chilipeppar
1 dl matlagningsgrädde
2 dl turkisk yoghurt
200 g frysta mangotärningar
färsk koriander

Gör så här

Skär kycklingen i bitar. Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök, tomatpuré och kryddor i smör i en gryta. Salta kycklingen och låt den fräsa med några min. Tillsätt grädde och yoghurt och låt sjuda ca 5 min. Rör ner mango och sjud ytterligare 2 min. Garnera med koriander. Servera med ris, gärna basmati.


Kolatårta med hallon


Botten:
150g Annas pepparkakor
75 gram smör

Kolakräm:
1 burk sötad kondenserad mjölk
1 dl brun farin
100 gram smör

Fyllning:
Frysta hallon


Kör pepparkakor och smör i en matberedare tills det blir en massa.Tryck ut i en form med löstagbar kant. Tryck ut massan lite upp mot sidorna också. Ställ i kylskåp för att stelna. Häll upp den kondenserade mjölken i kastrullen. Tillsätt farinsockret och smöret. Låt koka i cirka 10 minuter på svag värme tills det tjocknar och blir såsig. Rör om så att krämen inte bränner fast i botten. Häll krämen över pepparkaksbotten och lägg på de frysta hallonen.  Ställ in i kylskåp för att stelna.

Servera med vispad grädde.

RSS 2.0