Mac Brownies

 
12 kakor

200 gram mörk choklad (minst 50% kakaohalt)
1 1/2 msk kaffe
1 tsk vaniljsocker
50 gram smör (rumsvarmt)
1 1/4 dl strösocker
1 1/4 dl farinsocker
2 ägg
2 msk hasselnötter
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt

Chokladcréme
100 gram mörk choklad (50-70% kakaohalt)
1 dl vatten
1 dl grädde
1 tsk kakao
40 gram smör

Brygg starkt kaffe. Smält chokladen över ett vattenbad och rör ner kaffe och vaniljsocker. Ställ åt sidan.

Vispa rumstempererat smör med strösocker, farinsocker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och fortsätt att vispa. Tillsätt chokladsmeten, lite i taget och de hackade hasselnötterna. Vispa hela tiden tills du har en slät smet.

Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål. Vänd ner mjölblandningen i chokladsmeten. Låt den stå och vila i ca 10 minuter.

Rulla smeten i 24 kulor och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda dem i 175 grader i 8-10 minuter. Låt kakorna svalna på plåtarna.

Gör chokladcrémen:
Koka chokladen i bitar med vatten, grädde och kakao i 5-8 minuter tills crémen tjocknar. Ta från värmen och tillsätt smör, rör om och låt svalna.

Montera dina Mac Brownies genom att bre chokladcréme på en kaka och lägga en annan kaka överst.
Ett tips är att också strö lite hackade hasselnötter emellan.

RSS 2.0