WAPNÖ OSTBULLAR



Ingredienser 
14-18st

50 gram jäst
5 dl Wapnö mjölk
80 g färskost naturell
2 tsk salt
1 dl linfrö
1 dl neutral olja
4 +1 dl riven ost  
14 dl dinkelmjöl alt. 7 dl dinkelmjöl och 7 dl vetemjöl

Dag 1:
Smula ner jästen i den kalla mjölken och rör tills jästen löst sig.
Tillsätt övriga ingredienser och arbeta samman till en smidig deg, 7-10 minuter i maskin. Låt degen jäsa i kylskåp under natten.

Dag 2:
Lägg upp degen på ett lätt mjölat bakbord och rulla ut den till en rulle.
Dela degen i 14-18 lika stora bitar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i cirka 2 timmar. Strö riven ost på bullarna och grädda mitt i ugnen i 225 grader i cirka 15 minuter.


RSS 2.0