Grillad rosmarinlax med citronmarinerade rödbetor

 
4 portioner
Ingredienser:
500g Laxfile´ med skinn
100g Körsbärstomater
3 klyftor Vitlök
Skal från två ekologiska citroner
1msk Rapsolja
4 kvistar Rosmarin
salt och svartpeppar
 
1kg Rödbetor
1/2kg Palsternacka
Skal från två ekologiska citroner
50g Smör
salt och svartpeppar
150g Fetaost
 
100g färsk Spenat
100g frysta Bondbönor (läs på paketet ang. tillagning)
 
Gör så här:

Koka rödbetorna knappt mjuka och skala dem sedan under rinnande vatten. Skala palsternackor och koka dem i ca 10min. Lägg rödbetor och palsternackor i en folieklädd ugnsfastform. Rör smör, citronskal, salt och peppar och klicka på betorna, täck över formen men folie.
Pressa vitlök och blanda med citronskal, olja, rosmarin, salt och peppar. Lägg laxen med skinnsidan ner på folie, bred citronoljan över och fördela tomaterna runt om. Vik ihop folien runt laxen och lägg på grillen i ca 15min. Måt gärna med termometer till innertemperatur 54 grader. Gratinera betorna i ugnen i 5-10min på 225 grader, ta bort folien och strö över feta osten.
Servera lax med betor och grönsallad med bondbönor.
 
 
 
 

RSS 2.0