Pulled pork

 

4 portioner

1 kg Fläskkarre i bit - benfri
2 tsk paprikpulver, smoked
2 tsk spiskummin
1 tsk korander
1 tsk chilipulver
2 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
2 msk olivolja
2 gula lökar

Sätt ugnen på 120 grader
Gnid in köttet i kryddorna och lägg den i en plåt med höga kanter
Skala och klyfta löken och lägg den runt köttet
Ringla på olivoljan
Täck plåten ordentligt med folie
Kör in den i ugnen 3-4 timmar
Tag av folien och lyft upp löken och köttsaften
Höj ugnen till 200 grader och grilla köttet till fin yta - 10 min
Drag isär köttet med två gafflar så det blir som trådar.
Blanda samman med löken och köttsaften
Smaka av med salt och peppar

Servera med pita, avokado, rödlök, coctailtomater och en klick gräddfil; eller i bröd med coleslow

Skurna chokladbröd

Det här behövs till ca 60 stycken:
 
200 g smör
2 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
4 msk kakao
1 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
Garnering:
1 ägg, uppvispat
pärlsocker/strössel
 
Sätt ugnen på 200°
1. Häll i alla ingredienser i matberedan. Kör den tills det bildats en deg. Arbeta ihop degen.
2. Dela degen i fyra delar och rulla ut till längder lika långa som plåten. Platta till längderna något. Pensla med ägg och strö på pärlsocker.
3. Grädda i mitten av ugnen, 12–15 minuter. Skär kakorna till sneda 2 1/2 cm breda kakor medan de ligger på plåten. Lägg över på galler för att kallna.

CHILI

Antal portioner: 4

2 st gula lökar grovt hackade
4 st vitlöksklyftor skivade
2 st röd chili skivad med kärnor
2 tsk malen spiskummin
2 tsk malen koriander
1 tsk rökt paprika
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkade fänkålsfrön - malda
1 st lagerblad
2 msk tomatpuré
3 dl kalvfond
Salt
Olja till stekning
800 g högrev i tärningar

Gör så här
1. Bryn bitar av högrev i olja tills köttet har fin yta.
2. Tillsätt lök, kryddor och tomatpuré.
3. Stek ytterligare någon minut och täck med vatten och kalvfond.
4. Koka din chili på medelvärme i ca 3 timmar tills köttet kokat sönder helt.
5. Smaka av med salt och servera din chili med gräddfil och bröd.

RSS 2.0