Bästa kladdkakan


Ingredienser

200 g smör eller margarin
3 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
smör (till formen)
ströbröd (till formen)

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Smält matfettet till kakan i en kastrull. Rör ner socker och ägg i kastrullen.
3. Blanda samman mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Vänd ner detta i smeten.
4. Häll i smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna.


Lakrits- och hallonkaka


Ingredienser 12 bitar

3 st
3,5 dl
125 gram
3,75 dl
1 st
4st mjuk lakritskola (typ Kick)
Frusna hallon
florsocker

Tillagning

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, vetemjöl och citronskal och blanda till en jämn smet.
3. Häll smeten i formen. Strö över hallon och klipp eller skär kolan i bitar och strö dem över smeten.
4. Grädda längst ner i ugnen i 45-60 minuter. Låt kakan svalna. Skär i bitar och pudra över florsocker.

Servera med glass eller lättvispad grädde

Chokladmousse


Ingredienser 4-6 port
2 dl Vispgrädde
250g Kesella vanilj kvarg 7,5%
150g Mörk Marabouchoklad

Gör så här:
1. Vispa grädden
2. Blanda med kesellan
3. Smält chokladen
4. Blanda ner den smälta chokladen i grädd/kesellan. Ta lite i taget
5. Lägg upp i portionsskålar
6. Ställ i kylen i cirka 1 timma
7. Servera med hackad choklad på toppen

RSS 2.0