Fransk chokladkaka

 
 
10 bitar
 
  • 250 g mörk choklad, 70% kakao
  • 125 g smör
  • 6 ägg
  • 5 dl råsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 1 ⁄2 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 2 dl crème fraiche 
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant som mäter 26 centimeter i diameter.
  2. Bryt chokladen i bitar. Smält smöret på svag värme och rör ner chokladen.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner chokladsmeten. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och vispa ner i äggsmeten. Vispa sist ner crème fraiche. Häll smeten i formen.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 35 minuter. Låt chokladkakan vila några timmar innan servering så att den får sätta sig.

RSS 2.0