Gulasch

 

6 Portioner

 

1 kg högrev
Smör
salt och peppar
2 st gula lökar
2 st morötter
3 st vitlöksklyftor
1 msk paprikapulver
2 msk Ajvar relish
1 tsk hel kummin
0,5 tsk Sambal oelek
3 msk tomatpuré
1 Bong Veg. Fond
1 Bong Nöt Fond
1,5 l vatten
2 lagerblad
600 g potatisar
2 st röda paprikor

 

  1. Putsa bort eventuella senor och skär köttet i små tärningar. (Sockerbitar)
  2. Skär ner morötterna i smår tärningar.
  3. Finhacka lök och vitlök
  4. Fräs lök och vitlök tills den blir genomskinlig i smör.
  5. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver, hel kummin, Sambal oelek, Ajvar relish, morötter
    Lägg löken i en gryta
  6. Bryn köttet och lägg det i grytan. (Salta och peppra)
  7. Tillsätt buljongen och lagerblad
  8. Låt sjuda 1-2 h. Hit kan förberedas dagen före
  9. Skala potatis och skär den i tärningar. (Sockerbitar)
  10. Kärna ur och tärna paprikan.
  11. Blanda ner potatis och paprika i grytan och sjud under lock tills
    potatisen är mjuk
  12. Smaka av med salt och peppar
  13. Servera soppan med ett rustikt bröd och crème fraiche eller smetana.

RSS 2.0