Indisk Älg Curry

4 Portioner

Hela kryddor
10 senapsfrön
10 fänkålsfrön 
3 hela nejlikor 
10 kardemummakärnor 
5 svartpepparkorn
 
Torkade kryddor
1 msk koriander
1 tsk mald kanel
1 tsk spiskummin
1 krm chilimix
1 krm mald ingefära
1 msk gurkmeja

Rosta de hela kryddorna lätt i en panna tills de börjar "knäppa".
Mal de rostade kryddorna i en mortel och tillsätt de torkade kryddorna.

600 g älg i strimlor
2 gula lökar
2 cm färsk ingefära 
1 tsk samtal olek
2 vitlöksklyftor
400 ml kokosmjölk
1 Knorr Nötfond

Svetta den hackade löken i olja. Tillsätt pressad vitlök, riven ingefära, sambal olek
och Curry-pulvret. Låt svetta.
Bryn köttet och häll i det i currypastan tillsammans med fonden och vatten så det täcker. Tillsätt kokosmjölken och låt koka tills köttet är mört (2-3 h).

Servera med Basmatiris, indisk blomkål och raita.

 


RSS 2.0