Indisk Älg Curry
4 Portioner
Hela kryddor
10 senapsfrön
10 fänkålsfrön
3 hela nejlikor
10 kardemummakärnor
5 svartpepparkorn
Torkade kryddor
1 msk koriander
1 tsk mald kanel
1 tsk spiskummin
1 krm chilimix
1 krm mald ingefära
1 msk gurkmeja
Rosta de hela kryddorna lätt i en panna tills de börjar "knäppa".
Mal de rostade kryddorna i en mortel och tillsätt de torkade kryddorna.
600 g älg i strimlor
2 gula lökar
2 cm färsk ingefära
1 tsk samtal olek
2 vitlöksklyftor
400 ml kokosmjölk
1 Knorr Nötfond
Svetta den hackade löken i olja. Tillsätt pressad vitlök, riven ingefära, sambal olek
och Curry-pulvret. Låt svetta.
Bryn köttet och häll i det i currypastan tillsammans med fonden och vatten så det täcker. Tillsätt kokosmjölken och låt koka tills köttet är mört (2-3 h).
Servera med Basmatiris, indisk blomkål och raita.