Teriyakibiff med broccoli


500g strimlat nötkött
1 gul lök
2 morötter
250g färsk broccoli
2 msk rapsolja
½ tsk salt
1½ dl teriyakisås
1 tsk sambal oelek


Skala och skiva lök och morötter. Dela broccolin i små buketter och strimla de späda stjälkarna. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn köttet. Salta efter smak. Ta upp köttet och fräs grönsakerna. Lägg i köttet och häll på teriyakisås och sambal oelek. Låt allt koka i några minuter.

Servera med ris eller kokt broccoli

Maldivisk kyckling


4 kycklingfiléer
1½ msk rapsolja
4 st gula lökar
5 dl vatten
1 st hönsbuljongtärning
1 krm cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
½ tsk curry
1 krm koriander
2 msk tomatpuré
½ dl chilisause
1 tsk citronsaft
salt
peppar

Fräs löken i rapsoljan. Tillsatt vatten och buljongtärning. Tillsätt kryddorna, salt, peppar, tomatpuré, chilisause och citronsaft. Låt blandningen koka ihop. Lägg i kycklingen och låt koka på svag värme under lock, tills kycklingen är färdig, ca 30 minuter.

Servera med skivad banan, skivad gurka, kokos och grönsallad.

Chokladsnittar


4 ägg
6 dl strösocker
200 gram smör
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
4 msk kakao

Strössel

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och rör det sedan ner i smeten. Blanda de torra ingredienserna och rör ner även dessa. Smöra och sockra en långpanna. Häll ner smeten och strö över strössel på kakan. Grädda kakan på 175 grader i 25-30 minuter.


Fisksoppa med Ouzo



1 st
1 st
1 st
3 msk ouzo
3dl vispgrädde
1dl mjölk
150 gram lax
170 gram räkor i lag
170 gram
3 msk finklippt gräslök
salt
peppar


Tillagning
Skala och hacka löken och vitlöken. Tärna fänkålen grovt.  Hetta upp 2 msk smör i en stor kastrull. Svetta löken, vitlöken och fänkålen några minuter på låg värme. Dra upp värmen och häll i spriten, grädden och mjölken.  Skär laxen i kuber och koka i 5-10 minuter. Salta och peppra. Häll av spadet från kräftstjärtarna och räkorna . Lägg i kräftstjärtarna och räkorna. Servera med klippt gräslök

Paprika- och köttfärsgratäng




Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 500 g köttfärs
  • 1 förpackning Heinz Tomato Frito
  • 2 msk grillkrydda
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 grön paprika
  • 2 dl riven ost

Gör så här

Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan i en stekpanna. Tillsätt färsen och låt fräsa med tills den börjar få färg och blivit smulig. Häll över Tomato Friton och smaka av med kryddorna låt puttra ca 10 min utan lock. Häll köttfärsröran i en ugnssäker form.

Skölj, kärna ur och skär paprikorna i breda strimlor. Lägg paprikastrimlorna ovanpå röran i ränder. Strö över osten.

Gratinera mitt i ugnen i 225°C, ca 15 min.

Servera gratängen med ris eller vitt bröd och en grön sallad.


RSS 2.0