Äppelpaj

 
175 g smält smör
1 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
 
Häll ner de torra råvarorna i det smälta smöret. Rör om och lägg den kladdiga degen det i en form. Lägg på äpplen eller annan frukt. Häll lite socker och kanel på toppen. Ställ in i ugnen i ca 30 min, på 200 grader. Servera med vaniljsås eller glass 

MUG CAKE

 
Det här behöver du till 1 stor kopp :
4 msk mjöl
1/2 dl nutella
4 msk socker
3 msk Kakao
1 ägg
3 msk olja
3 msk mjölk

Serveras med lättvispad grädde, färska hallon och nougatsås

Gör så här :

Blanda ihop alla ingredienser och rör till en jämn smet.
Fyll koppen till lite mer än 3/4 – det är fint om lite av chokladen bubblar över på sidorna.

 

Kör sedan i micron på högsta styrka, det beror såklart lite från micro till micro, men mellan 1.00 - 2 minuter. Man får prova sig fram, min mug cake var perfekta efter 1 minut och 30, det är inte gott med en torr kladdkaka.

Serveras genast.

 

 

Chipati

 
3 dl mjöl
1,5 dl vatten
1 msk olja
Salt 
 
Blanda allt i en bunke
Gör bollar och kavla ut riktigt tunt
Stek i en riktigt het och torr gjutjärnspanna

Rårakor på rödbetor med lax, Rom

 


500 g potatis
500 g rödbetor
1 ägg
Salt och peppar
Rapsolja
 
400 g gravad/rökt laxfile
1 burk Rom
2 dl créme fraiche
1 knippe dill
1 liten rödlök
 
Skala och riv rotsakerna
Krama ur vätskan och rör ihop med ägget. Salta och peppra rikligt.
 
Hetta upp en stekpanna och ta en näve rotsaker, pressa ihop, lägg i pannan, och pressa ut med en stekspade. Stek 3-4 min på var sida på medelstark värme. 
Servera med lax, rom, créme fraiche, dill och löken
 

RSS 2.0