Marängbakelse med limekräm

6 portioner
4 ägg
1 burk söt, kondenserad mjölk (à ca 400 g)
1 dl färskpressad limejuice (1 dl juice motsvarar saften från ca 4 st lime)
75 g mörk choklad (ca 70 %)
1 tsk ättiksprit (12 %)
1 krm salt
2 1/2 dl socker
1 msk majsstärkelse (Maizena)
3 dl färsk mango eller ananas i bitar
2 dl frysta/färska hallon
choklad att hyvla över
mynta till garnering
ev florsocker att pudra över
- Sätt ugnen på 200°C.
- Separera gulor och vitor i varsin bunke.
- Rör ihop, vispa inte, äggulor, kondenserad mjölk och limejuice i en bunke. Ställ i kylen i minst 4 timmar.
- Smält chokladen i ett vattenbad. Ta från värmen, rör om och låt svalna något.
- Vispa äggvitor och salt med elvisp till ett vitt hårt skum. Tillsätt sockret i omgångar under fortsatt vispning tills det blivit en fast och glansig marängsmet. Det ska bli toppar av smeten när man lyfter vispen.
- Tillsätt ättikan och sikta i majsstärkelsen. Vänd försiktigt ner detta i smeten.
- Klicka ut hälften av smeten till 6 maränger (för 6 port) på en bakpappersklädd plåt. Ringla ca 1/2 tsk smält choklad (för 6 port) i en cirkel på varje. Använd en liten sked och dra ut/mönstra chokladen. Fördela resten av marängsmeten ovanpå. Upprepa proceduren.
- Ställ in mitt i ugnen. Sänk värmen till 110°C efter 5 minuter. Tillaga ytterligare 45 minuter.
- Ta ut marängerna. Tryck till i mitten så att det blir en liten grop för fyllningen. Låt svalna helt.
- Fyll med limekrämen. Toppa med frukt och bär, hyvlad choklad och mynta. Pudra ev marängerna med florsocker.
Marängerna och limekrämen kan med fördel göras dagen före.