Biff vindaloo

4 portioner
2 gula lökar
1 kg tärnade grytbitar (av nötkött)
2 lagerblad
1 röd paprika
1,5 dl passerade tomater
1/2 dl mango chutney
1 Bong Bifffond
5 dl vatten
olja (att steka i)
Vindaloo pasta
1 grovhackad vitlök
1 msk tomatpure
1 msk torkad koriander
0,5 msk spiskummin
2 gula lökar
1 kg tärnade grytbitar (av nötkött)
2 lagerblad
1 röd paprika
1,5 dl passerade tomater
1/2 dl mango chutney
1 Bong Bifffond
5 dl vatten
olja (att steka i)
Vindaloo pasta
1 grovhackad vitlök
1 msk tomatpure
1 msk torkad koriander
0,5 msk spiskummin
1 msk Kockens Curry Vindaloo
1 tsk chilipeppar
1/2 tsk gurkmeja
2 tsk malen ingefära
3-4 senapsfrön
1/4 tsk malen nejlika
1/4 tsk kanel
Ett par varv på svartpepparkvarnen
Tips
Rör ihop 2 dl matlagningsyoghurt med 2 krm spiskummin, 1 dl tinad grovhackad bladspenat (vattnet urkramat) och 10 grovhackade myntablad (för 4 port). Salta och peppra. Servera till grytan.
1 tsk chilipeppar
1/2 tsk gurkmeja
2 tsk malen ingefära
3-4 senapsfrön
1/4 tsk malen nejlika
1/4 tsk kanel
Ett par varv på svartpepparkvarnen
- Mortla ingredienserna till Vindaloo pastan
- Skala och grovhacka löken. Bryn köttet i omgångar i olja. Bryn löken. Tillsätt köttet.
- Rör ner lagerblad och Vindaloo pastan. Låt fräsa i ytterligare ett par minuter.
- Dela, kärna ur och tärna paprikan grovt. Rör ner den, passerade tomater och chutney.
- Tillsätt fond och vatten, blanda väl. Låt puttra i 2 timme under lock. Testa om köttet blivit mört, förläng koktiden om så behövs.
- Servera grytan på tallrikar med basmatiris.
Tips
Rör ihop 2 dl matlagningsyoghurt med 2 krm spiskummin, 1 dl tinad grovhackad bladspenat (vattnet urkramat) och 10 grovhackade myntablad (för 4 port). Salta och peppra. Servera till grytan.