Inkas tyska ostsoppa
250 g köttfärs (kan utelämnas)
3 små purjolökar
15 champinjoner
1 ½ l vatten
1 ½ buljongtärning
2 påsar champinjonsoppa (Blå Band eller liknande)
1 ask Bonjour Softspread med gräslök – 200g
3 dl matlagningsgrädde eller vanlig grädde
salt
peppar
paprika
basilika
gräslök
oregano
· Krydda köttfärsen och stek den i olja i en stor gryta.
· Skölj purjon och skär i små ringar. Skölj champinjonerna och skär i bitar.
· Stek dem tillsammans med köttfärsen i några minuter.
· Slå över vattnet och lägg i buljongtärningen.
· Rör ner champinjonsoppan.
· Låt koka på medelvärme (4) i ca 5 minuter.
· Lägg i osten och rör ordentligt, så den smälter.
· Rör ner grädden.
· Strö på lite gräslök innan serveringen. Det är gott med vitlöksbrod eller baguette till.
Vill man utelämnar köttfärsen, börjar man med att steka champinjonerna och purjon i olja. Kryddar gör man då efter att ha rört ner champinjonsoppan.