Inkas tyska ostsoppa

250 g köttfärs (kan utelämnas)

3 små purjolökar

15 champinjoner

1 ½ l vatten

1 ½ buljongtärning

2 påsar champinjonsoppa (Blå Band eller liknande)

1 ask Bonjour Softspread med gräslök – 200g

3 dl matlagningsgrädde eller vanlig grädde

salt

peppar

paprika

basilika

gräslök

oregano

 

·        Krydda köttfärsen och stek den i olja i en stor gryta.

·        Skölj purjon och skär i små ringar. Skölj champinjonerna och skär i bitar.

·        Stek dem tillsammans med köttfärsen i några minuter.

·        Slå över vattnet och lägg i buljongtärningen.

·        Rör ner champinjonsoppan.

·        Låt koka på medelvärme (4) i ca 5 minuter.

·        Lägg i osten och rör ordentligt, så den smälter.

·        Rör ner grädden.

·        Strö på lite gräslök innan serveringen. Det är gott med vitlöksbrod eller baguette till.

 

Vill man utelämnar köttfärsen, börjar man med att steka champinjonerna och purjon i olja. Kryddar gör man då efter att ha rört ner champinjonsoppan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0