Lakrits- och hallonkaka


Ingredienser 12 bitar

3 st
3,5 dl
125 gram
3,75 dl
1 st
4st mjuk lakritskola (typ Kick)
Frusna hallon
florsocker

Tillagning

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, vetemjöl och citronskal och blanda till en jämn smet.
3. Häll smeten i formen. Strö över hallon och klipp eller skär kolan i bitar och strö dem över smeten.
4. Grädda längst ner i ugnen i 45-60 minuter. Låt kakan svalna. Skär i bitar och pudra över florsocker.

Servera med glass eller lättvispad grädde

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0