Indian chicken curry, chapati och blomkålsris



Ingredienser    4 port

Chicken curry
2 gula lökar, hackade
3 vitlöksklyfor, hackade
1 msk ingefära
1,5 msk koriander, malen
0,5 tsk kajennpeppar
5 hela kryddnejlikor
2 bitar kanelstång
3 msk vanlig curry
1,5 tsk salt
1 tsk nymalen vitpeppar
drygt 1 kg kycklinglår
2 msk rapsolja
400 g kokosmjölk
3 msk mango chutney
2 dl turkisk yoghurt

Chapatibröd
2 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 dl turkisk yoghurt
ev vatten

Blomkålsris
1 stort blomkålshuvud
salt

Chicken curry
Blanda kryddorna i en skål. Dela kycklinglåren i bitar. Bryn kycklingbitarna i olja några minuter i stekgrytan. Tillsätt löken och kryddorna. Rör runt och fräs en stund till. Häll i kokosmjölken. Låt koka på svag värme under lock, i ca 30-40 min. Ta upp kycklingbitarna och låt curryn reduceras till hälften. Lägg i kyklingen.

Chapatibröd
Blanda mjölen, bakpulvret, saltet och yoghurten i en bunke. Knåda den smidig, tillsätt ev lite vatten.
Låt den vila i 20 min. Dela den i fyra delar. Kavla ut bröden på mjölat bakbord. Grädda bröden i torr och het stekpanna ca 1 min på varje sida. Håll bröden varma fram till serveringen.

Blomkålsris
Riv blomkålen på grövsta delen på rivjärnet. Lägg i blomkålen i saltat kokande vatten. Låt koka upp och kokas i 10-30 sek.

Severa curryn med chapati och blomkåksris 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0