Malin våfflor
Med jäst - 8-10 våfflor
5 dl havremjölk
4 dl vetemjöl
12,5 g (1/4 paket) färsk jäst
125 g (1,25dl) smält eller flytande mjölkfritt margarin
Gör så här:
Ljumma mjölken och häll hälften i en bunke. Smula i jästen och rör tills den löst sig. Blanda i mjölet och rör till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken. Smält margarinet om det inte är flytande, och låt det svalna. Under tiden låter du smeten jäsa c:a 30 minuter. Tillsätt därefter det avsvalnade eller flytande margarinet. Grädda.
Med bakpulver - 6-8 våfflor
2,5 dl Oatly Mat
2,5 dl mjöl
0,75 tsk bakpulver
1,25 dl kallt vatten
25 g smält smör
1 krm salt
Gör så här
Vispa Oatly Mat luftig med elvisp, ca 1-2 minuter.
Vispa ned mjölet blandat med bakpulver, och fortsätt sedan med vattnet och det smälta smöret samt saltet. Grädda!