Chokladfondant


4 suffleformar:

100g Smör rumstempererat
40g Socker
2 Ägg
2 Äggulor
100g Smält Mörk choklad (Lindts 70% Mild)
28g Vetemjöl

1. Vispa smör och socker tills det är vitt och fluffigt.
2. Tillsätt de hela äggen, ett i taget. Vispa mellan varje.
3. Tillsätt äggulorna, ett i taget och vispa mellan varje.
4. Häll i den smälta chokladen under långsam vispning.
5. Häll i mjölet under långsam vispning
6. Smeten skall ha samma konsistens som vispad grädde.
7. Häll upp i smorda portionsformar (Man kan "bröa" formarna med Kakao)
8. Grädda mitt i ugnen i 7 minuter på 200 grader. Fondanten skall ha stelnat i kanten och vara rinnig i mitten.

Fondanten kan förvaras i kyl före gräddning i upp till 24 timmar.

Serveras med vaniljglass och rostade mandelflarn.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0