Fläskpastrami


Ingredienser

½ kg fläskfilé

Saltlag:
1l vatten
1dl salt
3msk strösocker

grillkrydda

Tillagning
1. Sätt ugnen på 125°. Putsa fläskfiléerna och dela dem på hälften.
2. Koka upp vatten, salt och socker till lagen i en kastrull. Låt kallna. Lägg i köttet och låt rimma 30 min. Häll av lagen.
3. Rulla in fläskfilébitarna i plastfilm, forma som en smällkaramell. Upprepa proceduren med ett lager aluminiumfolie.
4. Lägg filéerna i en långpanna och stek mitt ugnen 45–60 min tills innertemperaturen är 68°. Den kortare tiden för tunnare filéer och den längre för tjocka.
5. Ta bort plastfilm och folie och rulla filéerna i kryddblandningen. Bryn dem i torr stekpanna. Låt kallna.
6. Skär upp köttet i skivor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0