Maränger


Ingredienser - ca 25 st

4 äggvitor
1 krm citronsaft
2 dl socker

Gör så här

1. Värm ugnen till 100°. Alla redskap måste vara helt rena och torra. Vispa äggvitorna med elvisp till ett vitt fast skum.

2.
Tillsätt citronsaften och vispa ytterligare ännu fastare och tillsätt sedan sockret, lite i taget. Massan ska vara helt fast och inte rinna ur bunken om du vänder den upp och ner. Vispa dock inte för länge.

3.
Spritsa eller klicka ut små maränger på bakplåtspapper. Sätt in i ugnen och grädda 75 min utan att öppna luckan. Låt svalna på galler.

Tips:
Smaksätt med hackade nötter som hasselnötter, pecan, pistage eller mandel, chokladbitar eller krossat polkagrisgodis.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0