CHILI

Antal portioner: 4
2 st gula lökar grovt hackade
4 st vitlöksklyftor skivade
2 st röd chili skivad med kärnor
2 tsk malen spiskummin
2 tsk malen koriander
1 tsk rökt paprika
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkade fänkålsfrön - malda
1 st lagerblad
2 msk tomatpuré
3 dl kalvfond
Salt
Olja till stekning
800 g högrev i tärningar
Gör så här
1. Bryn bitar av högrev i olja tills köttet har fin yta.
2. Tillsätt lök, kryddor och tomatpuré.
3. Stek ytterligare någon minut och täck med vatten och kalvfond.
4. Koka din chili på medelvärme i ca 3 timmar tills köttet kokat sönder helt.
5. Smaka av med salt och servera din chili med gräddfil och bröd.
2 st gula lökar grovt hackade
4 st vitlöksklyftor skivade
2 st röd chili skivad med kärnor
2 tsk malen spiskummin
2 tsk malen koriander
1 tsk rökt paprika
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkade fänkålsfrön - malda
1 st lagerblad
2 msk tomatpuré
3 dl kalvfond
Salt
Olja till stekning
800 g högrev i tärningar
Gör så här
1. Bryn bitar av högrev i olja tills köttet har fin yta.
2. Tillsätt lök, kryddor och tomatpuré.
3. Stek ytterligare någon minut och täck med vatten och kalvfond.
4. Koka din chili på medelvärme i ca 3 timmar tills köttet kokat sönder helt.
5. Smaka av med salt och servera din chili med gräddfil och bröd.
Kommentarer
Trackback