Skurna chokladbröd

Det här behövs till ca 60 stycken:
 
200 g smör
2 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
4 msk kakao
1 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
Garnering:
1 ägg, uppvispat
pärlsocker/strössel
 
Sätt ugnen på 200°
1. Häll i alla ingredienser i matberedan. Kör den tills det bildats en deg. Arbeta ihop degen.
2. Dela degen i fyra delar och rulla ut till längder lika långa som plåten. Platta till längderna något. Pensla med ägg och strö på pärlsocker.
3. Grädda i mitten av ugnen, 12–15 minuter. Skär kakorna till sneda 2 1/2 cm breda kakor medan de ligger på plåten. Lägg över på galler för att kallna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0