Hallonrutor

250 g smör
5 dl strösocker
3 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
250 g hallon, frysta eller färska
Garnering:
florsocker
färska hallon
12 stora bitar 15 min + 30 min i ugnen
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smöret på medelvärme i en stor kastrull.
Ta kastrullen från värmen och rör ner sockret och äggen, ett i taget.
3. Blanda mjöl och vaniljsocker och rör ner i smeten.
4. Bred ut smeten i en liten långpanna eller form, ca 25 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över hallon och tryck ner dem lite i smeten.
3. Blanda mjöl och vaniljsocker och rör ner i smeten.
4. Bred ut smeten i en liten långpanna eller form, ca 25 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över hallon och tryck ner dem lite i smeten.
Grädda i ca 30 min tills kakan fått fin färg. Låt svalna, skär i rutor och pudra med florsocker.
Kommentarer
Trackback