Skaldjursrisotto med parmesan och citron

 
4 portioner

2 bananschalottenlökar
8 dl grönsaksbuljong
1 msk olja
3 msk smör
4 dl avorioris
3 dl vitt vin,(samma som till maten)
2 dl färskriven parmesan
250 g mascarponeost
250 g skalade räkor
250 g kräftstjärtar
1/2 pressad citron
rivet skal från 1 citron
salt + svartpeppar

Skala & finhacka löken, gör grönsaksbuljongen och låt sjuda. Fräs löken mjuk i oljan & smöret i tjockbottnad kastrull under omrörning utan att ta färg. Tillsätt riset och fräs tills det blir genomskinligt.
Häll på vinet och låt sjuda en liten stund. Häll på buljongen, lite i taget ca 2 dl per gång. Rör hela tiden.
Koka i ca 20-25 min under ständig omrörning. Tillsätt ev mer buljong om det behövs!

Ta av kastrullen från värmen, tillsätt riven parmesan, vänd ner mascarpone och blanda i räkor, kräftor. Smaksätt med citron salt peppar och toppa med dill! Servera med "Fänkål & Stjälksellerisallad"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0