Biff à la Lindström


4 portioner
500 gram nötfärs
100 gram blandfärs
1 st gul lök(ar)
2 msk kapris
3 msk rödbetor, inlagda
1st potatis(ar), stekt
1 msk sardellfiléer
5st äggula(or)
1 msk dijonsenap
1 msk HP Sauce
smör, till stekning salt och peppar
Till servering
4 st ägg
potatis(ar) stekt
saltgurka
smör, brynt
Tillagning
1. Skala och finhacka löken. Grovhacka kaprisen (det ger mer smak). Tärna rödbetorna och potatisen fint. Hacka även sardellfiléerna fint.
2. Blanda färsen väl med alla ingredienser. Salta och peppra. Stek en liten provbiff och smaka av kryddningen. Forma fyra stora biffar och stek dem i smör på medelstark värme 4–5 minuter på varje sida.
3. Servera med fint stekta ägg, stekt potatis, brynt smör och gärna saltgurka skuren i stavar.
Kommentarer
Trackback