Färskpotatissallad med ägg, gurka och räkor

4 personer
500 g skalade räkor
Citronklyftor
400 g färskpotatis
4 st ägg, löskokta
1 dl gräslök, fint skuren
1 dl dill, grovt skuren
1 msk söt senap
salt och svartpeppar
1/2 gurka, skivad så tunt som möjligt
3 msk vitvinsvinäger
3 msk socker
1 vitlöksklyfta, pressad
1/2 tsk sambal oelek
Koka potatisen och dela dem i klyftor
Dela äggen i 6 bitar
Blanda slavrigt med örter och senap.
Smaka av med salt och peppar
Blanda socker och vinäger tills det löst sig.
Blanda i ner de andra ingredienserna och tryck hårt med en sked så man tvingar in smakerna en kort stund.
Häll av vätskan och smaka av med salt och peppar. Ställ svalt.
Servera med räkor och citronklyftor.
Kommentarer
Trackback