kladdkaka med nöt- och kolatäcke

Kladdkaka
200 g smör
3 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
smör (till formen)
ströbröd (till formen)
Kolasås
2,5 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl sirap, ljus
2 dl blandade nötter
1 dl salta cashewnötter
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Smält matfettet till kakan i en kastrull. Rör ner socker och ägg i kastrullen.
3. Blanda samman mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Vänd ner detta i smeten.
4. Fäst ett smörpapper i en bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smöra och bröa formen.
5. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter.
6. Låt svalna i frysen.
7. Lossna botten i formen.
8. Koka samman alla ingredienser till kolasåsen till 110°C. Rör om hela tiden.
9. Grovhacka nötterna och strö dem över kladdkakan, ringla sedan över kolasåsen. Låt svalna
10. Servera med glass eller grädde.
Kommentarer
Trackback