Räk- och fänkålssoppa

4 port

200 gram finhackad gul lök
1 msk margarin
800 gram potatis i tärningar
3 st fänkål i klyftor
1 st fänkål finhackad
8 dl vatten
3 st Bong fiskfond
1 dl vispgrädde, kan uteslutas
500 g skalade räkor

Fräs löken i margarin i en kastrull.
Tillsätt potatis och fänkål som får fräsa med i någon minut.
Häll i fiskfonden och vattnet och ev. vispgrädden
Låt soppan koka tills potatisen är mjuk.
Mixa soppan
Smaka av med peppar, citron och ev salt.
Tillsätt den finhackade fänkålen. Koka upp
Tillsätt räkorna.
Servera med bröd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0