Triple Chocolate Cheesecake

Ca 12 bitar

300 g chokladkex ( typ digestive med chokladbotten)
100 g smält smör
200 g vit choklad, fint hackad
3 gelatinblad
3x1msk vatten
750 g cream cheese
1 dl strösocker
3 dl grädde
200 g mjölk choklad, fint hackad
200 g mörk choklad, fint hackad

 

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en 22 cm springform med smör. Smula sönder kexen i en matberedare och tillsätt smält smör. Fördela smulorna i formen och tryck upp mot kanterna. Grädda i ca 15 min tills botten satt sig. Låt svalna medan du gör fyllningen.

2. Vispa ihop cream cheese och strösocker. Tillsätt grädde och vispa tills slätt och krämigt. 

3 .Blötlägg 1 gelantinblad i kallt vatten

4. Smält den vita chokladen över ett vattenbad. Krama ur galantinet och smält den i 1 msk vatten. Häll i det i den varma chokladen. Låt svalna något

5. Ta 1/3 av cream cheeseblandningen och tillsätt den smälta chokladen. Ta springformen ur kylen och häll i fyllningen. Ställ i frysen i 15 min.

5. Smält mjölkchokladen. Krama ur galantinet och smält den i 1 msk vatten. Häll i det i den varma chokladen. Låt svalna något.

6. Ta hälften av cream cheeseblandningen som finns kvar, och tillsätt chokladen. Ta formen ur frysen och häll över den vita chokladen. Ställ tillbaka i frysen i 15 min tills den stelnat.

7. Smält den mörka chokladen. Krama ur galantinet och smält den i 1 msk vatten. Häll i det i den varma chokladen. Låt svalna något. Blanda samman med cream cheeseblandningen som finns kvar. Ta formen ur frysen och häll över det tredje och sista lagret. Jämna till ytan.

8. Låt stelna i kylen i ca 2 h.

9. När det är dags för servering, dekorera cheesecaken med hallon eller chokladdoppade jordgubbar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0