Vaniljpannacotta

 
4 port.

4 dl grädde
1 dl mjölk
3/4 dl strösocker
1 vaniljstång - snittad på längden
2 st gelatinblad

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.

Blanda grädde, mjölk, socker och vaniljstång i en kastrull. Låt koka upp. Plocka upp vaniljstången och skrapa ur fröna, lägg tillbaka dessa i kastrullen och vispa så allt blandar sig.

Krama ur gelatinbladen och blanda ner dem i kastrullen med gräddblandningen.

Ställ kastrullen i kallt vatten så pannacottan svalnar ngt. Häll sedan upp i portionsformar och ställ kallt ett par timmar.

Denna pannacotta blir ganska krämig så den passar inte att stjälpa upp ur portionsformarna.

Toppa gärna pannacottan med jordgubbskompott och servera.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0