KRYDDSTARKA KYCKLINGVINGAR

 
4 portioner
Ingredienser
  • 1 ,5 kg kycklingvingar
  • Havssalt och svartpeppar
  • 2 matskedar solrosolja
Till garnering
  • 1 kruka korianderblad
  • Sesamfrön, rostade
  • Vårlök, fint skivad
Till glazen
  • 4 msk smör
  • 3 vitlöksklyftor, fint riven
  • 1 bit ingefära, stor som en tumme, fint riven
  • 4 msk honung
  • 6 msk chilisås
  • 1 msk soja
  • Saft av 1 lime
  • 2 msk sweet chili sås
  • 1 msk American BBQ sås - Smokey hickory
  • 1 tsk Sambal Olek
Gurksallad
  • 1 gurka
  • 4 msk risvinäger
  • 2 msk strösocker
  • 1 liten rödlök skuren i mycket fina bitar
  • salt och nymalen svartpeppar
  1. Sätt ugnen på 200 ̊C.
  2. I en skål, vänd runt kycklingvingar med solrosolja och krydda med havssalt och svartpeppar. Sprid ut kycklingvingarna på två ugnsplåtar och ställ in i ugnen i 35 minuter eller tills dem är krispiga.
  3. Medan kyckling är i ugnen, förbered glazen. I en wok eller stekpanna med hög kant, över en medelhög värme, tillsätt smör och när det börjar skumma lägg i vitlök och ingefära. Stek i ca 1-2 minuter.
  4. Lägg i de återstående ingredienser och låt koka upp. Koka i 2 minuter och ta sedan bort från värmen. Spara halva glazen i en skål och hälften i woken.
  5. Gör gurksalladen, placera gurka på en skärbräda och slå den flera gånger med en brödkavel, skär sedan i hälften och skär i tunna batonger. Häll vinäger i en serveringsskål och rör i sockret tills det löst sig. Tillsätt gurkan och löken och täck med plastfolie och i minst 10 minuter i kylen, eller upp till 8 timmar i kylskåpet gör den bara godare.
  6. När kycklingvingarna är genomstekta, vänd ner dem i skålen med glasyr och kasta runt tills dem är täckta. Placera tillbaka på bakplåtarna och baka i ugnen i ytterligare 10 minuter. Ta ut kycklingvingarna från ugnen och vänd slutligen runt i den resterande glasyr i woken. Servera genast med vårlök, koriander och en stänk av rostade sesam samt med gurksallad och ris.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0