KRYDDSTARKA KYCKLINGVINGAR

4 portioner
Ingredienser
- 1 ,5 kg kycklingvingar
- Havssalt och svartpeppar
- 2 matskedar solrosolja
Till garnering
- 1 kruka korianderblad
- Sesamfrön, rostade
- Vårlök, fint skivad
Till glazen
- 4 msk smör
- 3 vitlöksklyftor, fint riven
- 1 bit ingefära, stor som en tumme, fint riven
- 4 msk honung
- 6 msk chilisås
- 1 msk soja
- Saft av 1 lime
- 2 msk sweet chili sås
- 1 msk American BBQ sås - Smokey hickory
- 1 tsk Sambal Olek
Gurksallad
- 1 gurka
- 4 msk risvinäger
- 2 msk strösocker
- 1 liten rödlök skuren i mycket fina bitar
- salt och nymalen svartpeppar
- Sätt ugnen på 200 ̊C.
- I en skål, vänd runt kycklingvingar med solrosolja och krydda med havssalt och svartpeppar. Sprid ut kycklingvingarna på två ugnsplåtar och ställ in i ugnen i 35 minuter eller tills dem är krispiga.
- Medan kyckling är i ugnen, förbered glazen. I en wok eller stekpanna med hög kant, över en medelhög värme, tillsätt smör och när det börjar skumma lägg i vitlök och ingefära. Stek i ca 1-2 minuter.
- Lägg i de återstående ingredienser och låt koka upp. Koka i 2 minuter och ta sedan bort från värmen. Spara halva glazen i en skål och hälften i woken.
- Gör gurksalladen, placera gurka på en skärbräda och slå den flera gånger med en brödkavel, skär sedan i hälften och skär i tunna batonger. Häll vinäger i en serveringsskål och rör i sockret tills det löst sig. Tillsätt gurkan och löken och täck med plastfolie och i minst 10 minuter i kylen, eller upp till 8 timmar i kylskåpet gör den bara godare.
- När kycklingvingarna är genomstekta, vänd ner dem i skålen med glasyr och kasta runt tills dem är täckta. Placera tillbaka på bakplåtarna och baka i ugnen i ytterligare 10 minuter. Ta ut kycklingvingarna från ugnen och vänd slutligen runt i den resterande glasyr i woken. Servera genast med vårlök, koriander och en stänk av rostade sesam samt med gurksallad och ris.
Kommentarer
Trackback