Gulasch

6 Portioner
1 kg högrev
Smör
salt och peppar
2 st gula lökar
2 st morötter
3 st vitlöksklyftor
1 msk paprikapulver
2 msk Ajvar relish
1 tsk hel kummin
0,5 tsk Sambal oelek
3 msk tomatpuré
1 Bong Veg. Fond
1 Bong Nöt Fond
1,5 l vatten
2 lagerblad
600 g potatisar
2 st röda paprikor
- Putsa bort eventuella senor och skär köttet i små tärningar. (Sockerbitar)
- Skär ner morötterna i smår tärningar.
- Finhacka lök och vitlök
- Fräs lök och vitlök tills den blir genomskinlig i smör.
- Tillsätt tomatpuré, paprikapulver, hel kummin, Sambal oelek, Ajvar relish, morötter
Lägg löken i en gryta - Bryn köttet och lägg det i grytan. (Salta och peppra)
- Tillsätt buljongen och lagerblad
- Låt sjuda 1-2 h. Hit kan förberedas dagen före
- Skala potatis och skär den i tärningar. (Sockerbitar)
- Kärna ur och tärna paprikan.
- Blanda ner potatis och paprika i grytan och sjud under lock tills
potatisen är mjuk - Smaka av med salt och peppar
- Servera soppan med ett rustikt bröd och crème fraiche eller smetana.