Gulasch

 

6 Portioner

 

1 kg högrev
Smör
salt och peppar
2 st gula lökar
2 st morötter
3 st vitlöksklyftor
1 msk paprikapulver
2 msk Ajvar relish
1 tsk hel kummin
0,5 tsk Sambal oelek
3 msk tomatpuré
1 Bong Veg. Fond
1 Bong Nöt Fond
1,5 l vatten
2 lagerblad
600 g potatisar
2 st röda paprikor

 

  1. Putsa bort eventuella senor och skär köttet i små tärningar. (Sockerbitar)
  2. Skär ner morötterna i smår tärningar.
  3. Finhacka lök och vitlök
  4. Fräs lök och vitlök tills den blir genomskinlig i smör.
  5. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver, hel kummin, Sambal oelek, Ajvar relish, morötter
    Lägg löken i en gryta
  6. Bryn köttet och lägg det i grytan. (Salta och peppra)
  7. Tillsätt buljongen och lagerblad
  8. Låt sjuda 1-2 h. Hit kan förberedas dagen före
  9. Skala potatis och skär den i tärningar. (Sockerbitar)
  10. Kärna ur och tärna paprikan.
  11. Blanda ner potatis och paprika i grytan och sjud under lock tills
    potatisen är mjuk
  12. Smaka av med salt och peppar
  13. Servera soppan med ett rustikt bröd och crème fraiche eller smetana.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0